FunNetin kevään 2020 harrastusryhmät

FunNet tarjoaa jälleen keväällä 2020 maksuttomia harrastuksia 13-28-vuotiaille cis-tytöille, -naisille, sekä trans- ja ei-binäärisille nuorille Helsingissä. Harrastukset ovat maksuttomia ja niissä on järjestetty sukupuolineutraalit vessat ja pukutilat.

 

Tänä keväänä harrastuksia järjestetään skeittauksen, tapahtumatuottamisen, tanssin, sarjakuvan, katutaiteen, bändsoittamisen, räpin ja elokuvan tekemisen saralta:

 

SKEITTAUS / Tyttörullalautailijat ry
Perjantaisin Kontulan Skeittihallilla klo 20:45-22:45 (Emännänpolku 1)

(Huom! Päivämääriin on tehty muutoksia ja tiedot on päivitetty ajantasaisiksi 10.1. Julisteessa näkyvissä vanhat päivämäärät.) 

Aloittelijoiden ryhmä 21.2. / 28.2. / 6.3. / 13.3.
Kiinnostaisiko skeittauksen aloitus? Ryhmässä opetellaan skeittaamisen alkeet ohjaajien avulla. Aiempaa kokemusta ei tarvita!

Kokeneempien ryhmä 20.3. / 27.3. / 3.4. / 24.4.
Sujuuko skeittaus jo ennestään ja kaipaat lisää haasteita rullailuun? Kokeneempien ryhmässä pääset ammattilaisten opastuksella opettelemaan uusia temppuja ja tutustumaan muihin skeittaajiin.

 

TAPAHTUMATUOTTAMINEN / Oranssi ry
Maanantaisin klo 17-19
6.4. / 27.4. / 18.5. / 1.6. ja
Tapahtuma torstaina 4.6. klo 16-22
Oranssilla (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Oletko aina miettinyt miltä tuntuisi olla mukana tekemässä omaa tapahtumaa? Tapahtumatuotantotiimissä pääset ideoimaan, suunnittelemaan ja tuottamaan FunNetin kesäjuhliä tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Mitä sun mielestä tällainen kiva päivä voisi pitää sisällään? Tai mikä saisi sut ehdottomasti osallistumaan tämän kaltaiseen tapahtumaan? Jos sulla lähti heti ideat laukkaamaan, niin ilmoittaudu ryhmään – osallistua voi juuri sen verran kuin omat resurssit riittävät. Tehtävää riittää kaikille muunmuassa ideoinnissa, ohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa, dekojen valmistuksessa, aikatauluttamisessa, someviestinnässä ja tapahtuman valokuvaamisessa.

 

TANSSI / Uuden tanssin keskus Zodiak
Maanantaisin 2.3.-6.4. klo 17-18.30 Zodiakilla

Tanssitunnilla pääsee työskentelemään turvallisessa tilassa juuri oman kehonsa ja liikkeensä kanssa. Johdatan osallistujat tanssi- ja liikeimprovisaatioharjoituksiin, joihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista. Tunnilla voi hypätä tanssin ja kehollisen ilmaisun maailmaan vailla tanssiin monesti liitettyjä esteettisiä tai teknisiä vaatimuksia tai normeja.

 

SARJAKUVA / Sarjakuvakeskus
Keskiviikkoisin 15.4.-20.5. klo 17-19
Ryhmä järjestetään Kalliolan Setlementtitalolla Alppilassa (Sturenkatu 11)
15.4. / 22.4. / 29.4. / 6.5.
ja Oranssin tiloissa Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)
13.5. ja 20.5.

Sarjakuvaharrastuksessa käydään läpi sarjakuvan tekoprosessia hahmojen luomisesta, käsikirjoittamiseen, piirtämisen, editoimiseen sekä julkaisuun asti.

Harrastukseen osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä. Käymme läpi piirtämisen perusteita niiden kanssa, jotka haluavat sitä oppia, mutta tarjoamme haastetta myös kokeneemmille piirtäjille.

Kaikenlaiset piirtotyylit ovat tervetulleita, mangasta abstraktiin ilmaisuun!

Opetuksessa painotetaan sarjakuvakerronnan kriittiseen katseluun, jossa haastamme tarinankerronnan perinteitä sekä ongelmallisia kuvauksia sarjakuvissa.

Paikan päältä saa tarvittavat piirrustusvälineet ja paperit. Voit kuitenkin tuoda halutessasi omia välineitäsi myös mukaan.

 

KATUTAIDE / Mimmit peinttaa
Stencil-paja
Tiistaisin 25.2.-10.3. klo 17–20
Mimmit ry:n studiolla Suvilahdessa

Työpajassa tutustutaan stencil-tekniikkaan katutaiteessa. Pajan aikana suunnitellaan ja toteutetaan oma teos. Työvälineinä käytetään paperiveitsiä ja spraymaaleja.

Seinämaalauspaja
Keskiviikkoisin 8.-22.4. klo 17-20 ja sunnuntaina 26.4. klo 10-20
Oranssilla Suvilahdessa

Työpajassa pääset tutustumaan seinämaalaukseen ja suunnittelemaan oman teoksesi osaksi suurempaa kokonaisuutta, joka toteutetaan työpaja päätteeksi Oranssin tiloihin Suvilahdessa. Maalaukset toteutetaan telattavilla seinämaaleilla, spraymaaleilla ja maalitusseilla.

 

BÄNDISOITTAMINEN / GR!F – Girls Rock! Finland
Lauantaisin klo 12-14
7.3.-18.4. (HUOM! Ryhmää ei 11.4.)
Arabian nuorisotalolla

Bändisoittamisen ryhmässä pääset kokeilemaan eri soitinten soittamista kokeneiden muusikoiden opastuksella ja yhdessä bändin kanssa. Paikalla on muutaman kertana myös laulunopettaja. Aiempaa osaamista ei tarvita, ohjaajat opastavat soiton alkeisiin!

 

RÄP / Mimmit räppää

Kirjoitustyöpaja 14.-15.3.
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Ryhmässä pääset tutustumaan räppäykseen ja riimien kirjoitukseen. Kirjoitetaan kokeneempien räppäreiden ohjauksella oma kappale, sekä tutustutaan biisien rakentamiseen ja riimien rakenteeseen.

Äänitystyöpaja 28.-29.3. klo 12-20
Studio Muuntamolla Vallilassa (Pälkäneentie 5)
(HUOM! Vain kirjoitustyöpajaan osallistuville! Ryhmään mahtuu 4 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.)

Kirjoittamistyöpajassa alulle saadut kappaleet viedään loppuun ja äänitetään studiossa.

Esiintymisvalmennus 5.4. klo 12-16
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)
(HUOM! Vain kirjoitustyöpajaan osallistuville!)

Esiintymisvalmennuksessa käydään läpi live-esiintymisen käytäntöön liittyvät asiat, kuten tekniikka, äänenkäyttö, esiintyminen ja muut jipot.

HUOM! Räp-työpajat on suunnattu 16-28-vuotiaille!

 

ELOKUVATYÖPAJA / Euphoria Borealis & Kelaamo
Lauantaisin 7.3.-28.3. klo 13-16
Kalliolan Setlementtitalolla

Kevään leffaharrastusryhmässä kehitetään elokuvallista ilmaisua dialogikohtausten avulla. Jokaisen kerran teema käsitellään ensin yhdessä, ja sen jälkeen kuvataan dialogi kerran aihetta painottaen. Työpaja sopii niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille, jotka tahtovat hioa ilmaisuaan.

Teemat:

7.3. Käsikirjoitus ja dialogin kirjoittaminen

14.3. Kameralla kertominen: kuvakoot, suunnat, kameran liikkeet

21.3. Kuvan elementeillä kertominen: puvut, rekvisiitta, lavastus

28.3 Äänellä kertominen: musiikki ja äänisuunnittelu

HUOM! Elokuvatyöpajat on suunnattu 16-28-vuotiaille!

 

ILMOITTAUTUMINEN

Harrastuksiin ilmoittaudutaan etukäteen 8.1. julkaistavan ilmoittautumislinkin kautta. Linkin ja ilmoittautumisohjeet löydät täältä: www.funnet.fi/harrastukset

Seuraa meitä myös Instagramissa @funnethelsinki

Lisätietoa ryhmistä:
Niina Onkamo, hankekoordinaattori / p. 044 7445832 / funnet@oranssi.net