HUOM! Koronavirustilanne tuo erityisjärjestelyitä syyskauden 2020 harrastuksiin!

Koronavirustilanne (COVID-19) on edelleen epävarma ja muutokset ovat mahdollisia syksyn 2020 harrastusten suhteen. Tähän tietoon harrastukset kuitenkin toteutetaan suunnitellusti lähiopetuksessa, mutta ryhmissä tullaan tekemään erityisjärjestelyitä, jotta turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta on mahdollista pitää huolta. Harrastusryhmiin ja työpajoihin otetaan myös vähemmän osallistujia tämän vuoksi. 

Muutokset ja peruuntumiset harrastuksissa ovat mahdollisia koronavirustilanteen etenemisestä riippuen. Tarkkailemme tilannetta ja tiedotamme muutoksista, mikäli niitä tulee. 

Päivitetty 10.8.2020

SARJAKUVA / Sarjakuvakeskus / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua!

Keskiviikkoisin klo 17-19
4.11. / 11.11. / 18.11. / 25.11. Nuorisotalo Merirastissa Meri-Rastilassa (Jaluspolku 3)
sekä 2.12. ja 9.12. Oranssilla (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Sarjakuvaharrastuksessa käydään läpi sarjakuvan tekoprosessia hahmojen luomisesta, käsikirjoittamiseen, piirtämisen, editoimiseen sekä julkaisuun asti. 

Harrastukseen osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä. Käymme läpi piirtämisen perusteita niiden kanssa, jotka haluavat sitä oppia, mutta tarjoamme haastetta myös kokeneemmille piirtäjille. 

Kaikenlaiset piirtotyylit ovat tervetulleita, mangasta abstraktiin ilmaisuun! 

Opetuksessa painotetaan sarjakuvakerronnan kriittiseen katseluun, jossa haastamme tarinankerronnan perinteitä sekä ongelmallisia kuvauksia sarjakuvissa. 

Paikan päältä saa tarvittavat piirrustusvälineet ja paperit. Voit kuitenkin tuoda halutessasi omia välineitäsi myös mukaan. 

Ohjaajana Apila Pepita (IG: @apilapepita)

TAPAHTUMATUOTANTO / Oranssi ry / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua! 

Maanantaisin klo 17-19
5.10. / 19.10. / 2.11. / 16.11.
sekä tapahtumapäivä Oranssifesteillä 25.11. klo 15-22
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Oletko aina miettinyt miltä tuntuisi olla mukana tekemässä omaa tapahtumaa? Tapahtumatuotantotiimissä pääset ideoimaan, suunnittelemaan ja tuottamaan Oranssifesteille FunNetin omaa, kivaa tapahtumapäivää cis-tytöille, transnuorille, ei-binäärisille nuorille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Mitä sun mielestä tällainen kiva päivä voisi pitää sisällään? Tai mikä saisi sut ehdottomasti osallistumaan tämän kaltaiseen tapahtumaan? Jos sulla lähti heti ideat laukkaamaan, niin ilmoittaudu ryhmään – osallistua voi juuri sen verran kuin oma kiinnostus ja jaksaminen riittää. Tehtävää riittää kaikille muun muassa ideoinnissa, ohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa, dekojen valmistuksessa, aikatauluttamisessa, someviestinnässä ja tapahtuman valokuvaamisessa.

Ohjaajana Niina Onkamo.

SOITTAMINEN / Girls Rock Finland / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua!

Lauantaisin klo 12-14
26.9. / 3.10. / 10.10. / 17.10. / 24.10. / 31.10.
Arabian nuorisotalolla (Arabianpolku 1A)

Bändisoittamisen ryhmässä pääset kokeilemaan eri soitinten soittamista kokeneiden muusikoiden opastuksella ja yhdessä bändin kanssa. Paikalla on muutaman kertana myös laulunopettaja. Aiempaa osaamista ei tarvita, ohjaajat opastavat soiton alkeisiin!

ELOKUVATYÖPAJA / Euphoria Borealis & Kelaamo

Tämä työpaja on suunnattu 16-28-vuotiaille!

Lauantaisin klo 13-16
3.10. / 10.10. / 24.10. / 31.10.
Toimintakeskus Luupissa Kontulassa (Ostostie 4)

Työpajoissa kehitetään elokuvallista ilmaisua dialogikohtausten avulla. Jokaisen kerran teema käsitellään ensin yhdessä, ja sen jälkeen kuvataan dialogi kerran aihetta painottaen. Työpaja sopii niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille, jotka tahtovat hioa ilmaisuaan.

SKEITTAUS / Tyttörullalautailijat ry 

Perjantaisin klo 20:45-22:45
Kontulan skeittihallilla (Emännänpolku 1)

Skeittauksen alkeet / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua!
25.9. / 2.10. / 9.10. / 23.10. / 6.11.
Kiinnostaisiko skeittauksen aloitus? Ryhmässä opetellaan skeittaamisen alkeet ohjaajien avulla. Aiempaa kokemusta ei tarvita!

Skeittauksen jatko
13.11. / 20.11. / 27.11.
Sujuuko skeittaus jo ennestään ja kaipaat lisää haasteita rullailuun? Skeittauksen jatkoryhmässä pääset ammattilaisten opastuksella opettelemaan uusia temppuja ja tutustumaan muihin skeittaajiin.

TANSSI / Zodiak / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua!

Maanantaisin 2.11.-7.12. klo 17-18:30
Zodiakilla Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1)

Tanssitunnilla pääsee työskentelemään turvallisemmassa tilassa juuri oman kehonsa ja liikkeensä kanssa. Ohjaaja johdattaa osallistujat tanssi- ja liikeimprovisaatioharjoituksiin, joihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista. Tunnilla voi hypätä tanssin ja kehollisen ilmaisun maailmaan vailla tanssiin monesti liitettyjä esteettisiä tai teknisiä vaatimuksia tai normeja.

Ohjaajana Pauliina Aladin

KATUTAIDE / Mimmit peinttaa

Graffitityöpaja / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua!

Tiistaisin 8.9.-22.9. klo 17-20 ja sunnuntaina 27.9. klo 11-17
Mimmit ry:n studiolla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 7A)

Työpajassa pääset tutustumaan graffitimaalauksen toteutustapoihin ja eri maalaustekniikoihin Viv Magian ja Ruusan ohjauksessa. Työpajassa suunnittelimme omat maalaukset, jotka toteutetaan Suvilahden graffitiaidalle työpajan päätteeksi.

Työpajan aikataulu:
TI 8.9. 17–20 – Graffitityylit, sketsaa oma graffiti
TI 15.9. 17–20 – Jatketaan oman teoksen suunnittelua ja maalauskokeilu (säävaraus)
TI 22.9. 17–20 – Spraymaalaustekniikka, stencilit, maalauskokeilu (säävaraus), maalien valinta
SU 27.9. 11–17 – Spraymaalaustekniikka, Maalataan omat graffitit Suvilahden graffitiseinällä (säävaraus)

Ohjaajana Ruusa @ruusa_art (Rosa), Viv Magia @vivmagia (Viivi)

Tarratyöpaja / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua!

Maanantaisin klo 17-20
5.10. / 19.10. / 26.10.
Mimmit Peinttaa -studiolla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 7A)

Characters & Stickers -työpajassa suunnitellaan hahmoja ja tehdään niistä tarroja.
Tarrat ovat olennainen osa katutaidetta, ja niiden avulla yksittäisten taiteilijoiden estetiikka, hahmot, tagit ja muut logot ja viestit ovat kulkeutuneet ympäri maailmaa. Työpajassa käsitellään hahmosuunnittelua sekä katutaiteen että popkulttuurin näkökulmasta. Pajassa opitaan hahmosuunnittelun perusteet, luodaan omia hahmoja ja tehdään hahmoista tarroja erilaisilla tekniikoilla.

Työpaja sisältää välineet ja materiaalit, mutta jokainen voi halutessaan tuoda myös omia välineitään pajaan.

Hahmojen ja tarrojen tekemiseen voi käyttää kaikenlaisia piirtimiä; mustetta ja sivellintä, marker-tusseja, maalitusseja, puuvärejä, mustekyniä.

Työpajan ohjaa Yasmin May Jaafar (Yamahamay). Yasmin on visuaalinen taiteilija, joka ammentaa kuvastonsa lapsuuden hahmoista ja leikeistä. Hänen teoksiaan inspiroi alitajunnan maailma, esoteeriset kellarit ja kaikkien olentojen universaali yhteys.

RÄP / Mimmit räppää 

Pulssi-työpaja 13-28-vuotiaille

Keskiviikkona 26.8. ja torstaina 27.8. klo 18-20
Nuorisotalo Merirastissa Meri-Rastilassa (Jaluspolku 3)

Tule tutustumaan räppäykseen ja riimien kirjoitukseen Operaatio Pulssin ja FunNetin tiiviskurssille! Kirjoitetaan kokeneiden räppäreiden ohjauksella omaa kappaletta, sekä tutustutaan biisien rakentamiseen ja riimien rakenteeseen.

Räppityöpajat 16-28-vuotiaille

Kolmesta työpajasta koostuvassa kokonaisuudessa tutustutaan räppäykseen ja riimien kirjoittamisen maailmaan. Ensimmäisessä työpajassa kirjoitetaan kokeneiden räppäreiden ohjauksella oma kappale yhdessä muiden työpajalaisten kanssa ja toisessa työpajassa osallistujat pääsevät äänittämään biisinsä digitaaliseen versioon Studio Muuntamolla. Viimeisessä työpajassa käydään läpi live-esiintymiseen liittyviä asioita, kuten tekniikkaa, äänenkäyttöä, esiintymistä ja muita jippoja.

Työpajan aikataulut:
Biisin kirjoittamisen työpaja
26.-27.9. klo 11-15
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Äänittämistyöpaja
lauantai 10.10. klo 12-20
Studio Muuntamolla Vallilassa (Pälkäneentie 5)

Esiintymisvalmennus
7.11. klo 11-15
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Ilmoittautuminen

Syksyn harrastusryhmiin ilmoittaudutaan tämän lomakkeen kautta. Täytäthän lomakkeen huolellisesti.

Ilmoittautua voit myös sähköpostilla osoitteeseen funnet@oranssi.net tai FunNet-hankkeen someprofiilien kautta. Kerro ilmoittautumisessa nimesi, ikäsi, puhelinnumerosi ja mihin ryhmään haluat ilmoittautua.

Ilmoittautumisen jälkeen hankekoordinaattori ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse noin viikon sisällä ja pyytää vahvistusviestiä osallistumisellesi. Toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

(HUOM! Jos ilmoittaudut Hotmail-, Outlook-, -Msn, – tai Live-päätteisellä sähköpostiosoitteella eikä hankekoordinaattorin sähköpostia ala kuulua, käy tarkistamassa roskaposti-kansio. Jostain syystä edellämainitut tilit ohjaavat FunNetin sähköpostiviestit toisinaan roskaposteihin. Mikäli viestiä ei edelleenkään näy, ota yhteyttä hankekoordinaattoriin: Niina / funnet@oranssi.net)

Yhteystiedot
Hankekoordinaattori Niina Onkamo
p. 044 744 5832

www.funnet.fi
Sähköposti: funnet@oranssi.net
Instagram: @funnethelsinki 
www.facebook.com/funnethelsinki