HUOM! Koronavirustilanne vaikuttaa FunNetin kevään 2020 harrastuksiin!

Koronavirustilanteen (COVID-19) aiheuttama poikkeustila tuo muutoksia FunNetin harrastusryhmiin keväällä 2020. Harrastusten lähikokoontumiset ovat peruttu 13.5. saakka. Osa harrastusryhmistä pyritään järjestämään etäopetuksena ja osalla ryhmistä peruttujen kertojen tilalle pyritään järjestämään korvaavia kertoja kesällä ja alkusyksyn aikana. Muutoksista tiedotetaan harrastuksiin ilmoittautuneita ryhmäkohtaisesti. Ajantasaisen tiedon muutoksista löydät blogistamme. 

SARJAKUVA / Sarjakuvakeskus

Sarjakuvaharrastuksessa käydään läpi sarjakuvan tekoprosessia hahmojen luomisesta, käsikirjoittamiseen, piirtämisen, editoimiseen sekä julkaisuun asti. 

Harrastukseen osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä. Käymme läpi piirtämisen perusteita niiden kanssa, jotka haluavat sitä oppia, mutta tarjoamme haastetta myös kokeneemmille piirtäjille. 

Kaikenlaiset piirtotyylit ovat tervetulleita, mangasta abstraktiin ilmaisuun! 

Opetuksessa painotetaan sarjakuvakerronnan kriittiseen katseluun, jossa haastamme tarinankerronnan perinteitä sekä ongelmallisia kuvauksia sarjakuvissa. 

Paikan päältä saa tarvittavat piirrustusvälineet ja paperit. Voit kuitenkin tuoda halutessasi omia välineitäsi myös mukaan. 

Keskiviikkoisin 15.4.-20.5. klo 17-19
Ryhmä järjestetään Kalliolan Setlementtitalolla Alppilassa (Sturenkatu 11) 
15.4. / 22.4. / 29.4. / 6.5. 
 ja Oranssin tiloissa Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11) 
13.5. ja 20.5.

RÄP / Mimmit räppää / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua! 

Nämä työpajat on suunnattu 16-28-vuotiaille! 

Biisin kirjoittamisen työpaja 14.-15.3. klo 11-15
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Ryhmässä pääset tutustumaan räppäykseen ja riimien kirjoitukseen. Kirjoitetaan kokeneempien räppäreiden ohjauksella oma kappale, sekä tutustutaan biisien rakentamiseen ja riimien rakenteeseen.

Äänitystyöpaja 28.-29.3. klo 12-20 
Studio Muuntamolla Vallilassa (Pälkäneentie 5)

Kirjoittamistyöpajassa alulle saadut kappaleet viedään loppuun ja äänitetään studiossa. 

(HUOM! Vain kirjoitustyöpajaan osallistuville! Ryhmään mahtuu 4 ensimmäiseksi ilmoittautunutta.)

Esiintymisvalmennus 5.4. klo 12-16 
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11) 

Esiintymisvalmennuksessa käydään läpi live-esiintymisen käytäntöön liittyvät asiat, kuten tekniikka, äänenkäyttö, esiintyminen ja muut jipot.

(HUOM! Vain kirjoitustyöpajaan osallistuville!)

TAPAHTUMATUOTANTO / Oranssi ry

Oletko aina miettinyt miltä tuntuisi olla mukana tekemässä omaa tapahtumaa? Tapahtumatuotantotiimissä pääset ideoimaan, suunnittelemaan ja tuottamaan FunNetin kesäjuhliä tytöille, naisille ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Mitä sun mielestä tällainen kiva päivä voisi pitää sisällään? Tai mikä saisi sut ehdottomasti osallistumaan tämän kaltaiseen tapahtumaan? Jos sulla lähti heti ideat laukkaamaan, niin ilmoittaudu ryhmään – osallistua voi juuri sen verran kuin omat resurssit riittävät. Tehtävää riittää kaikille muunmuassa ideoinnissa, ohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa, dekojen valmistuksessa, aikatauluttamisessa, someviestinnässä ja tapahtuman valokuvaamisessa.

Maanantaisin klo 17-19
6.4. / 27.4. / 18.5. / 1.6. ja
Tapahtuma torstaina 4.6. klo 16-22
Oranssilla (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

TANSSI / Zodiak / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua! 

Tanssitunnilla pääsee työskentelemään turvallisessa tilassa juuri oman kehonsa ja liikkeensä kanssa. Ohjaaja johdattaa osallistujat tanssi- ja liikeimprovisaatioharjoituksiin, joihin osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tanssista. Tunnilla voi hypätä tanssin ja kehollisen ilmaisun maailmaan vailla tanssiin monesti liitettyjä esteettisiä tai teknisiä vaatimuksia tai normeja.

Maanantaisin 2.3.-6.4. klo 17-18.30
Zodiakilla Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1)

SOITTAMINEN / Girls Rock Finland

Bändisoittamisen ryhmässä pääset kokeilemaan eri soitinten soittamista kokeneiden muusikoiden opastuksella ja yhdessä bändin kanssa. Paikalla on muutaman kertana myös laulunopettaja. Aiempaa osaamista ei tarvita, ohjaajat opastavat soiton alkeisiin!

Lauantaisin klo 12-14
7.3.-18.4. (HUOM! Ryhmää ei 11.4.)
Arabian nuorisotalolla (Arabianpolku 1 A)

SKEITTAUS / Tyttörullalautailijat ry 

Perjantaisin klo 20:45-22:45
Kontulan skeittihallilla (Emännänpolku 1)

(Huom! Päivämääriin on tehty muutoksia ja tiedot on päivitetty ajantasaisiksi 10.1.) 

 Aloittelijoiden ryhmä / RYHMÄ TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua!

21.2. / 28.2. / 6.3. / 13.3.
Kiinnostaisiko skeittauksen aloitus? Ryhmässä opetellaan skeittaamisen alkeet ohjaajien avulla. Aiempaa kokemusta ei tarvita!

Kokeneempien ryhmä 20.3. / 27.3. / 3.4. / 24.4.
Sujuuko skeittaus jo ennestään ja kaipaat lisää haasteita rullailuun? Kokeneempien ryhmässä pääset ammattilaisten opastuksella opettelemaan uusia temppuja ja tutustumaan muihin skeittaajiin.

KATUTAIDE / Mimmit peinttaa

Stencil-paja / RYHMÄ TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua.
Tiistaisin 25.2.-10.3. klo 17–20 
Mimmit ry:n studiolla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)

Työpajassa tutustutaan stencil-tekniikkaan katutaiteessa. Pajan aikana suunnitellaan ja toteutetaan oma teos. Työvälineinä käytetään paperiveitsiä ja spraymaaleja.

Seinämaalauspaja / RYHMÄ TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua.
Keskiviikkoisin 8.-22.4. klo 17-20
ja sunnuntaina 26.4. klo 10-20
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1, rakennus 11)

Työpajassa pääset tutustumaan seinämaalaukseen ja suunnittelemaan oman teoksesi osaksi suurempaa kokonaisuutta, joka toteutetaan työpaja päätteeksi Oranssin tiloihin Suvilahdessa. Maalaukset toteutetaan telattavilla seinämaaleilla, spraymaaleilla ja maalitusseilla.

ELOKUVATYÖPAJA / Euphoria Borealis / TÄYNNÄ! Varasijalle voi edelleen ilmoittautua! 

Tämä työpaja on suunnattu 16-28-vuotiaille!

Lauantaisin 7.3.-28.3. klo 13-16
Kalliolan Setlementtitalolla (Sturenkatu 11)
 
Kevään leffaharrastusryhmässä kehitetään elokuvallista ilmaisua dialogikohtausten avulla. Jokaisen kerran teema käsitellään ensin yhdessä, ja sen jälkeen kuvataan dialogi kerran aihetta painottaen. Työpaja sopii niin aloittelijoille kuin jo elokuvaa harrastaneille, jotka tahtovat hioa ilmaisuaan.

Teemat:

7.3. Käsikirjoitus ja dialogin kirjoittaminen

14.3. Kameralla kertominen: kuvakoot, suunnat, kameran liikkeet

21.3. Kuvan elementeillä kertominen: puvut, rekvisiitta, lavastus

28.3 Äänellä kertominen: musiikki ja äänisuunnittelu

 

 

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUTUMINEN ON KEVÄÄN RYHMIEN OSALTA PÄÄTTYNYT! 

Ilmoittautua voit myös sähköpostilla osoitteeseen funnet@oranssi.net tai hankekoordinaattori Niinan someprofiilien kautta. Kerro ilmoittautumisessa nimesi, ikäsi, puhelinnumerosi ja mihin ryhmään haluat ilmoittautua.

Ilmoittautumisen jälkeen hankekoordinaattori ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse noin viikon sisällä ja pyytää vahvistusviestiä osallistumisellesi. Toimi annettujen ohjeiden mukaisesti.

(HUOM! Jos ilmoittaudut Hotmail-, Outlook-, -Msn, – tai Live-päätteisellä sähköpostiosoitteella eikä hankekoordinaattorin sähköpostia ala kuulua, käy tarkistamassa roskaposti-kansio. Jostain syystä edellämainitut tilit ohjaavat FunNetin sähköpostiviestit toisinaan roskaposteihin. Mikäli viestiä ei edelleenkään näy, ota yhteyttä hankekoordinaattoriin: Niina / funnet@oranssi.net)

Yhteystiedot
Hankekoordinaattori Niina Onkamo
p. 044 744 5832

www.funnet.fi
Sähköposti: funnet@oranssi.net
Instagram: @nuortenniina / @funnethelsinki 
www.facebook.com/funnethelsinki