Harrastukset

HUOM! Koronavirustilanne tuo erityisjärjestelyitä FunNetin harrastuksiin!

Tilanne koronaviruksen suhteen on edelleen epävarma ja muutokset ovat mahdollisia myös kevään 2021 harrastusten suhteen. Ryhmissä ollaan tehty erityisjärjestelyitä, jotta turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta on mahdollista pitää huolta. Harrastusryhmiin ja työpajoihin otetaan myös vähemmän osallistujia tämän vuoksi. 

Lisämuutokset ja peruuntumiset harrastuksissa ovat mahdollisia koronavirustilanteen etenemisestä riippuen. Tarkkailemme tilannetta ja tiedotamme muutoksista, mikäli niitä tulee. 

Päivitetty 13.1.2021

Looking for some info in English? Check here! 

SARJAKUVA / Sarjakuvakeskus 

Suositellaan 16-28-vuotiaille.

Keskiviikkoisin 3.3.-7.4. klo 18-20 
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)

Sarjakuvaryhmässä käydään läpi sarjakuvan teon perusteet sekä piirretään ja luetaan sarjakuvia. Luomme omia sarjakuvahahmoja ja -maailmoja, pohdimme tarinankerrontaa ja erilaisia sarjakuvataiteilijoiden käyttämiä tehokeinoja. Tutustumme myös zine (pienlehti) -julkaisukulttuuriin ja teemme oman zinen. 

Voit osallistua ryhmään, vaikka sinulla ei olisi aikaisempaa kokemusta sarjakuvan tekemisestä. Myös kokeneemmat sarjakuvantekijät ovat tervetulleita. Opetuksessa painotetaan kriittistä kuvanlukutaitoa ja pohditaan sarjakuvataiteen yhteiskunnallisia ja kantaaottavia piirteitä. Mietimme myös, millaisia haitallisia piirteitä ja sukupuolirooleja sarjakuvissa on ja millainen sarjakuvakulttuuri olisi tasa-arvoa vaalivaa.

Paikan päällä on tarvittavat materiaalit, mutta saat tuoda myös omia tarvikkeita.

Opettajana toimii Kevät Sieppi (Instagram: @kevatsieppi)

TAPAHTUMATUOTANTO / Oranssi ry 

Keskiviikkoisin klo 17-19
31.3. / 7.4. / 28.4. / 5.5. 
sekä tapahtuma lauantaina 8.5. klo 13-21
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)

Oletko aina miettinyt miltä tuntuisi olla mukana tekemässä omaa tapahtumaa? Tapahtumatuotantotiimissä pääset ideoimaan, suunnittelemaan ja tuottamaan FunNetin omaa tapahtumapäivää. Tapahtuman ilta on varattu räpin ja bändisoittamisen harrastusten esityksille, mutta muuten kädet ovat ohjelman suhteen vapaat! Mitä sun mielestä tällainen tapahtuma voisi pitää sisällään? Millaiseen tapahtumaan sä haluaisit osallistua? Jos sulla lähti heti ideat laukkaamaan, niin ilmoittaudu ryhmään – osallistua voi juuri sen verran kuin oma kiinnostus ja jaksaminen riittää. Tehtävää riittää kaikille muun muassa ideoinnissa, ohjelman suunnittelussa ja toteuttamisessa, dekojen valmistuksessa, aikatauluttamisessa, someviestinnässä ja tapahtuman valokuvaamisessa.

Ryhmää ohjaa Niina Onkamo.

ELOKUVATYÖPAJA / Euphoria Borealis & Kelaamo

Tämä työpaja on suunnattu 16-28-vuotiaille!

Lauantaina ja sunnuntaina 17.-18.4. klo 12-16
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1), sekä
lauantaina 24.4. klo 12-17
Toimintakeskus Luupissa Kontulassa (Ostostie 4) 

Työpajassa perehdytään elokuvantekoon kirjoittamalla, kuvaamalla ja editoimalla kohtausharjoitus tai pieni lyhytelokuva. Kaiken tasoiset elokuvaharrastajat ovat tervetulleita, aiempaa kokemusta ei tarvita.

Työpajan aikataulu:
lauantai 17.4. käsikirjoitus ja suunnittelu
sunnuntai 18.4. kuvaus
lauantai 24.4. editointi

TANSSI / Zodiak

Maanantaisin 19.4.-24.5 klo 17-18:30 
Kaapelitehtaalla Ruoholahdessa (Tallberginkatu 1) 

Kurssilla lähestytään tanssia, liikettä ja improvisaatiota oman kehon kuuntelun sekä hienovaraisen liikkeelle antautumisen kautta. Kurssi tarjoaa turvallisen tilan keholliselle tutkimusmatkalle sekä itsen ja toisen kuuntelulle liikkeen kautta. Fokuksessa on avoimuus ja sallivuus oman kehon ja mielen tuntemuksia kohtaan, niistä tietoiseksi tuleminen sekä luovuuden ammentaminen niistä.

Kehollisina menetelminä käytetään mm. nestekehoon virittäytymistä (aikuisesta ihmisestä n.65% on vettä), liikkeellisiä hengitysharjoituksia sekä autenttista liikettä. Lisäksi kurssilla keskitytään vuorovaikutukseen: Miten liikkeeni ovat suhteessa tilaan ja aikaan? Miten soluni ovat suhteessa toisiinsa sekä toisaalta kaikkiin ympäröiviin materiaaleihin? Miten kokemus minusta itsestäni muuttuu suhteessa toiseen ihmiseen tai ei-inhimilliseen tilaan?

Ryhmää ohjaa Linda Priha.

SKEITTAUS / Tyttörullalautailijat ry 

Perjantaisin klo 20:45-22:45
Kontulan skeittihallilla (Emännänpolku 1)

Skeitti 1 (alkeet)
19.2. / 26.2. / 5.3. / 12.3. / 19.3. 

Kiinnostaisiko skeittauksen aloitus? Ryhmässä opetellaan skeittaamisen alkeet ohjaajien avulla. Aiempaa kokemusta ei tarvita!

Skeitti 2 (jatko) 
26.3. / 9.4. / 16.4.

Sujuuko skeittaus jo ennestään ja kaipaat lisää haasteita rullailuun? Skeittauksen jatkoryhmässä pääset ammattilaisten opastuksella opettelemaan uusia temppuja ja tutustumaan muihin skeittaajiin.

BÄNDITYÖPAJA / Särö (ent. GR!F – Girls Rock Finland)

Viikonlopputyöpajat
17.4. klo 11-15 ja 18.4. klo 10-13
24.4. klo 11-15 ja 25.4. klo 10-13
Arabian nuorisotalolla (Arabianpolku 1A), sekä
lauantai 8.5. keikkapäivä klo 13-19
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)

Bändityöpajassa pääset kokeilemaan eri soitinten soittamista kokeneiden muusikoiden opastuksella ja muodostamaan bändin yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Bändityöpajassa tehdään oma kappale tai opetellaan soittamaan coverbiisi, jonka bändi pääsee esittämään FunNetin toukokuisessa tapahtumassa Oranssilla. 

Aiempaa osaamista soittamisesta ei tarvita, ohjaajat opastavat soiton alkeisiin.

Työpajoja ohjaavat Merja Arramo ja Paula Mäkinen. Työpajoissa vierailee myös laulunopettaja Satu Hellberg.

KATUTAIDE / Mimmit peinttaa

STENCIL-työpaja 

Keskiviikkoina 5.5. klo 17-20 Mimmit ry:n studiolla Suvilahdessa, sekä
Keskiviikkona 12.5. klo 17-20 ja sunnuntaina 16.5. klo 11-17 Oranssin tiloissa Suvilahdessa

Työpajassa tutustutaan stencil-tekniikkaan katutaiteessa. Pajan aikana suunnitellaan ja toteutetaan oma teos julistekokoon Oranssin sisätilaan ja sään salliessa Suvilahden graffitiseinälle. Työvälineinä käytetään paperiveitsiä ja spraymaaleja.

Työpajaa ohjaa Rosa Hultman (Ruusa) ja Viivi Vierinen (Vivmagia)

 

Coolit Kledjut -työpaja

Keskiviikkoisin 17.2.-3.3. klo 17-20
Mimmit ry:n studiolla Suvilahdessa

Työpajassa pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan oman vaatteesi koristelua katutaidetekniikoita hyödyntäen. Tuo ensimmäisellä kerralla mukanasi vähintään kaksi eri vaatetta, joista valitaan sopivampi lopulta maalattavaksi (esim. takki, huppari, paita, housut, hame, reppu, kangasmaski…)

Työvälineinä käytetään mm. kangasvärejä, spraymaaleja, tusseja ja paperiveitsiä.

Työpajaa ohjaavat Rosa Hultman (Ruusa) ja Viivi Vierinen (Viv Magia).

RÄP / Särö (ent. GR!F – Girls Rock Finland) 

Nämä työpajat on suunnattu 16-28-vuotiaille!

Räppityöpajat

Lyriikkatyöpaja Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)
lauantaina 20.3. klo 11-14,
sunnuntaina 21.3 klo 11-16 ja
lauantaina 27.3. klo 11-14

Äänitys Studio Muuntamolla Vallilassa (Pälkäneentie 5)
sunnuntaina 28.3. klo 12-20 

Esiintymisvalmennus Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)
lauantaina 24.4. klo 11-15

Keikka Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)
lauantaina 8.5. klo 17-19

Kolmesta työpajasta ja keikasta koostuvassa kokonaisuudessa tutustutaan räppäykseen ja riimien kirjoittamisen maailmaan. Ensimmäisessä työpajassa kirjoitetaan kokeneiden räppäreiden ohjauksella oma kappale yhdessä muiden työpajalaisten kanssa ja tutustutaan räpin historiaan. Toisessa työpajassa osallistujat pääsevät äänittämään biisinsä digitaaliseen versioon Studio Muuntamolla. Kolmannessa työpajassa käydään läpi live-esiintymiseen liittyviä asioita, kuten tekniikkaa, äänenkäyttöä, esiintymistä ja muita jippoja. Työpajakokonaisuus huipentuu Oranssilla järjestettävään FunNet-tapahtumaan, jonne työpajalaiset pääsevät esittämään oman biisinsä! 

Aiempaa osaamista ei tarvita!

Työpajoja ohjaavat Sanna Laine (SASA) ja Kirsikka Ruohonen (Adikia). 

Freestyleräppityöpaja

Perjantaina 14.5. klo 17:30-20 ja
lauantaina 15.5. klo 11-15
Oranssilla Suvilahdessa (Kaasutehtaankatu 1)

Meillä on ilo esitellä räppiharrastuksen uusi tulokas, eli freestyletyöpaja! Työpajassa kurkistetaan freestylen eli improvisaatioräpin maailmaan. Työpaja haluaa rikkoa freestyleen liittyviä kankeita asenteita ja osoittaa, että kuka tahansa voi oppia freestyleräppäämään. Aiempaa osaamista ei siis vaadita ja mukaan voi osallistua matalalla kynnyksellä!

Työpajaa ohjaa Sanna Laine (SASA) ja Kirsikka Ruohonen (Adikia).

Ilmoittautuminen

KEVÄÄN HARRASTUKSIIN ILMOITTAUTUMINEN AVAUTUU KESKIVIIKKONA 20.1. KLO 12! Harrastuksiin ilmoittaudutaan Google Forms -lomakkeen kautta, jonka linkki päivitetään tälle sivulle yhdessä ilmoittautumisohjeiden kanssa.

(HUOM! Jos ilmoittaudut Hotmail-, Outlook-, -Msn, – tai Live-päätteisellä sähköpostiosoitteella eikä hankekoordinaattorin sähköpostia ala kuulua, käy tarkistamassa roskaposti-kansio. Jostain syystä edellämainitut tilit ohjaavat FunNetin sähköpostiviestit toisinaan roskaposteihin. Mikäli viestiä ei edelleenkään näy, ota yhteyttä hankekoordinaattoriin: Niina / funnet@oranssi.net)

Yhteystiedot
Hankekoordinaattori Niina Onkamo
p. 044 744 5832

www.funnet.fi
Sähköposti: funnet@oranssi.net
Instagram: @funnethelsinki 
www.facebook.com/funnethelsinki